Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση της Οργάνωσης Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι



Το Σάββατο 23 Μαρτίου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Άρτας διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι στο καφέ «Θεατράκι», κάτω από τα γραφεία του κόμματος. 
Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα  παρακολούθησαν και πολλές φορές συνόδευσαν με το τραγούδι τους, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, την προβολή οπτικοακουστικού υλικού με αναφορές στο πολιτικό τραγούδι από την εποχή της αντίστασης στην Κατοχή, μέχρι τις μέρες μας και τις μεγάλες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις του λαού μας. 


Στο καλωσόρισμά του, ο συντονιστής της γραμματείας της Οργάνωσης του Δήμου Αρταίων, Ηλίας Καραμπίκας που τόνισε:
«Το πολιτικό τραγούδι ήταν πάντα συνδεδεμένο με τους αγώνες του λαού μας. Συναντήθηκαν μουσικές και αγώνες από την Κατοχή-Αντίσταση, τη γενιά των Λαμπράκηδων, την γενιά του Πολυτεχνείου, την Μεταπολίτευση, μέχρι τα σύγχρονα κινήματα στην Παλαιστίνη, στην Ευρώπη, στην Ελλάδα. Ό,τι σημαντικό κι αν έχει γίνει διαχρονικά, όποτε ο λαός μας ήταν σε πάλη, πάντα το πολιτικό τραγούδι ήταν στα χείλη του και ενέπνεε τις κινητοποιήσεις του κόσμου.»


Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έγινε με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, με τους παρευρισκόμενους να τραγουδάνε και να χορεύουν μέχρι αργά. Ήταν μια βραδιά που έφερε κοντά μέλη και φίλους, μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μνήμες, μια βραδιά που θα μπορούμε να συνοψιστεί στη φράση ότι «Ερχόμαστε από πολύ μακριά και πηγαίνουμε πολύ μακριά». Γιατί, όπως λένε και οι στίχοι του Βόλφ Μπίρμαν:

Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη
Ή κόκκινη από ζωή, ή κόκκινη από θάνατο
Θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου